HTML

Celebesz

Azt hittem, a kertről fog szólni. De épp csak egy kicsit nem figyeltem oda, s egyből betüremkedtek az állatok, utazások, a hoki és most már Korea is.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

3 cpo (1) advent (1) akvárium (1) alanya (2) állatkert (1) almalé (1) almaszüret (1) amerikai vacsora (1) aréna (3) bacon (1) befőtt (1) békés (1) békéscsaba (3) békésszentandrás (1) bern (1) betakarítás (1) blog (2) boti (1) bujkó (5) busz (1) celebesz (5) chess (1) cinke (1) controlfreak (1) cooly (1) csarnok (6) csíkszereda (2) dedinky (1) disznóvágás (1) duna (2) dunaújváros (3) dvd (1) elődöntő (1) emlékmű (1) eper (2) építés (1) evés (1) facebook (1) falra mászó növények (1) farewell (1) fényképgép (1) forraltbor (1) fradi (1) (2) gyapjastetű (3) gyenesei (3) gyöngy (1) ház (1) (1) hoki (34) hüjék (3) húsvét (1) igló (1) jászfényszaru (2) karácsony (1) kenu (1) képek (1) kérdés (1) kerítés (2) kert (13) kevin (1) kiscsicsó (6) klívia (1) kolbász (3) kolbászfesztivál (1) korea (2) körös (1) köröstarcsa (1) kulcs (1) lanovka (1) lenkupa (1) macidobálás (3) macskák (4) magaságyás (1) májusfa (1) malac (1) mátyás (1) meh (2) melchtal (1) mesefilm (1) minisztérium (1) munkahely (1) nusi (4) olimpia (3) orchidea (3) oroszok (2) ottó (1) pamukkale (2) parázsvarázs (1) parkolóház (1) parlament (1) patrick swayze (1) pestújhely (2) phalaenopsis (2) pókháló (1) polc (2) póló (1) r2d2 (1) riga (5) róma (1) sarnen (1) savanyúság (1) skót vacsora (1) slavia (1) stallhofen (1) sün (1) svájc (11) szarka (1) szlovákia (1) szomszédság (1) szurkolás (9) tamás (1) tavi növények (2) tehén (1) teknősbéka (6) terasz (1) (6) törökország (2) tüntetés (1) újpest (18) ulm (1) vacsora (1) vargi (1) városismeret (1) vasút (2) vedres (1) vicc (1) világbajnokság (5) virág (5) vívás (1) volán (1) zagyva (1) zöldkártya (1)

Riga 5 - befejező rész.

2009.02.19. 16:47 celebesz

Végre feltöltöttem a rigai képeket. A hokisabbakat ide, a városnézősebbeket emide. Nem volt türelmem válogatni, úgyhogy színvonalat ne várjatok, de a sok fotó között talán akad egy-két ööö érdekes.

Tehát. Szombat este elmentünk a Lidoba. Az eddigi rigai tapasztalatok alapján gyalog gondoltunk nekivágni (minden jóindulatú figyelmeztetés dacára), de egy ponton (igen távoli ponton!) mégis a 3-as villamos mellett döntöttünk. Ám így legalább elsétálhattunk a Sztálin-barokk Akadémia mellett, ami sötétben EGÉSZEN pont olyan nyomasztó, mint a Wayne-building Gotham city-ben (mobillal lefotóztam, de csak nagy-nagy feketeség látszik).

A Lidot viszont alig tudom elmesélni: plázányi (3 szintes) kocsmarendszer, koripálya, mindehhez waltdisney-is-elbújhatik díszletek: kivilágított drótszobor-kompozíciók (pl. szarvasok az esti folyónál), törpék tucatjával, koripálya... de nem is folytatom: egy honlap többet mond ezer szónál. Ittuk a sört, ropogtattuk a nagyon fokhagymás barnakenyér-falatkákat (amit szotyi helyett esznek a lettek), szélviharban cigizgettünk - és vidáman hüledeztünk von Schwarzék kicsit még akkor is sápadt és reszketős bobos beszámolóján.

Vasárnap ukrán meccs: a szokott tempó szerint 20 perccel a kezdés előtt értünk a csarnokhoz, de valami furaság folytán már iszonyú tömegek gyűltek össze (eladdig az első meccsek igencsak negyedházasok voltak), viszont összesen két pici ajtón engedték be a népet. Beálltunk hát a sorba, és egyre idegesebben toporogtunk - pillogtunk az órára. És anélkül, hogy egy szót is szóltunk volna, az előttünk álló rigai csoport egyszercsak előre engedett minket, hogy fussunk-siessünk, hisz a mi meccsünk kezdődik. Jófejek, na.

Hétfőn meg már jöttünk is haza. De azért ide sorolok néhány dolgot, amik eszembe jutottak a fényképeket töltögetve:
Marika: kiderült, hogy valamiféle valuta-váltó hálózat.
További magyar vonatkozás még a Delta című Mundruczó-film, amit most játszanak Rigában (és kézzel festett plakátja van!!!! - kár, hogy nálunk már nincsenek olyanok).
Az állatkert pedig egy tóhoz fut ki, ahol a megszokott lékhorgászok mellett jégvitorlás-pálya is van, épp valami verseny folyt javában. Annyira jó város ez, de tényleg!

A reptéren ismét összefutottunk a magyar csapattal. A mi gépünk mellől indult az övék (erről egy rendkívül informatív fotó is található az albumban), de nem nagyon haveroztunk velük, mert olyan beteg voltam, hogy aszittem: egy fél pillantásommal bacilusok ezreit küldeném a nyakukra. És én egy felelősségteljes szurker vagyok. (Nem beszari!!!)

Hazafelé a repülőgépen - rögvest, miután kiosztották a forró kávét-teát - jópofa turbulenciába (vagy mibe) keveredtünk: csak úgy repült a kezem a teáspohárkával együtt... a pilóta egyből elkezdett a jobboldalon látható nicely illuminated Bécsről beszélni - szóval hamar rájöttünk, hogy nincs nagy gond. De én azér rendesen megijedtem :) Prágában pedig már törzshelyünk lett a reptéri Pilsner söröző.

A rigai beszámolóhoz tartozik még, hogy a Malév menjen a francba. SOSE utaztam még úgy velük, hogy valamit ki ne emeltek volna a bőröndből (eztán istenúccse, folpakkolni fogok én is!), ráadásul teljesen kuszán írják ki a dolgokat: pl. hogy merrefelé keressük a csomagjainkat. Amikor szóvá tettük ezt a ferihegyi alkalmazottaknak, hetyke vállrándítással kísért "ma egész nap össze-vissza vannak a kiírások" volt a válasz. További boldog sztrájkokat kívánok nekik.

1 komment

Címkék: riga

A bejegyzés trackback címe:

https://celebesz.blog.hu/api/trackback/id/tr40929719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

celebesz 2009.02.24. 14:43:48

Azt kifelejtettem, de fontos, hogy lettül úgy kell szurkolni, hogy Sarauj (=kb. hajrá) Latvija. És zorrónak (vagy méginkább szarónak, de az nem szép) kell ejteni. Legalábbis mi úgy mondtuk, és nagyon tetszett a helyieknek.
süti beállítások módosítása