HTML

Celebesz

Azt hittem, a kertről fog szólni. De épp csak egy kicsit nem figyeltem oda, s egyből betüremkedtek az állatok, utazások, a hoki és most már Korea is.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

3 cpo (1) advent (1) akvárium (1) alanya (2) állatkert (1) almalé (1) almaszüret (1) amerikai vacsora (1) aréna (3) bacon (1) befőtt (1) békés (1) békéscsaba (3) békésszentandrás (1) bern (1) betakarítás (1) blog (2) boti (1) bujkó (5) busz (1) celebesz (5) chess (1) cinke (1) controlfreak (1) cooly (1) csarnok (6) csíkszereda (2) dedinky (1) disznóvágás (1) duna (2) dunaújváros (3) dvd (1) elődöntő (1) emlékmű (1) eper (2) építés (1) evés (1) facebook (1) falra mászó növények (1) farewell (1) fényképgép (1) forraltbor (1) fradi (1) (2) gyapjastetű (3) gyenesei (3) gyöngy (1) ház (1) (1) hoki (34) hüjék (3) húsvét (1) igló (1) jászfényszaru (2) karácsony (1) kenu (1) képek (1) kérdés (1) kerítés (2) kert (13) kevin (1) kiscsicsó (6) klívia (1) kolbász (3) kolbászfesztivál (1) korea (2) körös (1) köröstarcsa (1) kulcs (1) lanovka (1) lenkupa (1) macidobálás (3) macskák (4) magaságyás (1) májusfa (1) malac (1) mátyás (1) meh (2) melchtal (1) mesefilm (1) minisztérium (1) munkahely (1) nusi (4) olimpia (3) orchidea (3) oroszok (2) ottó (1) pamukkale (2) parázsvarázs (1) parkolóház (1) parlament (1) patrick swayze (1) pestújhely (2) phalaenopsis (2) pókháló (1) polc (2) póló (1) r2d2 (1) riga (5) róma (1) sarnen (1) savanyúság (1) skót vacsora (1) slavia (1) stallhofen (1) sün (1) svájc (11) szarka (1) szlovákia (1) szomszédság (1) szurkolás (9) tamás (1) tavi növények (2) tehén (1) teknősbéka (6) terasz (1) (6) törökország (2) tüntetés (1) újpest (18) ulm (1) vacsora (1) vargi (1) városismeret (1) vasút (2) vedres (1) vicc (1) világbajnokság (5) virág (5) vívás (1) volán (1) zagyva (1) zöldkártya (1)

Békák, kert és meglepi - legalábbis nekem az volt :)

2009.06.10. 06:10 celebesz

Hiába volt minden aggódás, mert lám, mégiscsak készült kép idén is a békákról. Egészen hihetetlen különben, hogy milyen gyorsan visszaszoktak a vad életbe! Amikor tavaly szeptemberben betelepítettem őket az akváriumba, nagyjából egy hétbe telt, míg elmúlt a félősségük, és újra követelőzően kaparták az üveget, valahányszor feltűntem a látótérben.

A kerti tóba költözéskor viszont pont fél pillanat alatt álltak át a megriadós üzemmódra. Mindenképp javukra írom viszont, hogy csak a nagyon nagy méretektől félnek, mert pl. a tó körül lebzselő macskák egyáltalán nem rémisztik őket.

Nade Gugi kijátszotta a figyelmüket, és igazi vadász-szerencsével egyből azon a képzeletbeli határon belül termett, ahol a békák a menekülést már nem érzik elég biztonságosnak, helyette a "ha nem moccanok, nem vesz észre" taktikát alkamazzák. És íme, az eredmény.

Szeretem, hogy kint a tóban látványosan jól érzik magukat, de azért az kicsit rossz (mivel a tó vize pont 2 nap alatt algásodik teljesen átlátszatlanra, plusz van ez a genetikailag kódolt beszariság), hogy gyakorlatilag alig találkozom velük. Múltkor már eszembe jutott, hogy kéne még pár teknős - esetleg kicsit bátrabb fajtákból is -, hogy mindig legyen, amelyik épp a napon sütkérez... mint pl. a kedvenc Parktikeremben. De Füge részéről teljes elutasításban volt részem, ráadásul igen erős érvvel alátámogatva: miszerint szeptembertől májusig ugyan vajon mit is kezdenénk a tucatnyi békával... Ehh.

Gugitól kaptam ezt a másik képet is, amin a kert szebbik fele (na jó, harmada-negyede) látható: a - mondhatni - teljesen kiserkent fű az első fűnyírás előtt. (Erre a fűnyírásra egyébként tegnap reggel került sor, és igen sok tanulsággal járt - de ez már egy másik történet, Sahrijár király!)

És még volt sün is!!! Hétfő éjjel Gugival trécseltünk a teraszon, meglehetős bosszankodásba mérgelve magunkat az országos ügyek elkeserítő volta felett*, mikor egyszercsak neszezést hallottunk, és kiderült, hogy sün! (Igazi. Az állat. Nem az, amit most annyit kiabálnak.) Persze fénykép nem készült - olyan sötétben mobillal teljesen esélytelen lett volna próbálkozni -, de egy egészen méretes példány volt. Bujkó is érdeklődve nézegette úgy 30-40 cm-re odakuporodva, mígnem hosszú tíz másodpercek után egyszercsak eszébe jutott, hogy evvel a szúrós állattal ő nem is olyan jó barát, így mint akit bolha csípett: hirtelen felugrott s odébbállt. Remélem, szerencsénk lesz, s valahol a kertben talál olyan búvóhelyet (nem Buji - ő már talált, többet is -, hanem a sün!) ahol kedve lesz letelepedni, netán családot alapítani :)

*Vegyük pl. ezt az esetet, és tekintsünk el attól, hogy mennyire abszurd, hogy evvel az üggyel egyáltalán perre kellett menni. Mert végülis a bíróság ezúttal az ép ész irányába döntött, HURRÁ! Hanem ez a mozzanat számomra a totális magyarázhatatlanság kategóriájába tartozik: "A bíróság ugyanakkor nem teljesítette maradéktalanul azt a kérésünket, hogy a vezetők által használt céges autók márkája mellett a típust és az évjáratot is hozzák nyilvánosságra. A bíró szerint elég megadni a használt járművek márkáját, de hogy miért, azt nem indokolta az ítélethirdetésen." Hogy ezt vajon hogyan (milyen alapon, milyen megfontolásból, milyen céllal) sakkozta ki a bíró, arra lennék én nagyon kíváncsi. Ráadásul mikor kiderül, hogy mondjuk Skodákról volna szó, hát bármiben lefogadom, hogy a nép nem Fabiákra vagy a mustárbarna 120-asokra gondol majd...

Szólj hozzá!

Címkék: sün kert teknősbéka hüjék

A bejegyzés trackback címe:

https://celebesz.blog.hu/api/trackback/id/tr901174481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása