Úgy alakult, hogy nekünk mindig a legszimplább kaják ízlenek: a legalapvetőbb összetevőkből faxni-mentesen készített dolgok. Plusz remek idő is ígérkezett, így aztán viszonylag rövid úton eldöntöttük, hogy hamburgert fogunk grillezni. Köszönet a youtube-ozóknak, hogy vagy 50 oktató-videót nézhettem végig a témban. Így nyugodt szívvel állíthatom, hogy csakis a legtisztább forrásból merítettünk :)
Mindenesetre két tanulsága feltétlenül volt az estének. Az egyik, hogy a sörük tényleg nem jó. Se a Miller, se a mindig elbűvölő amerikai szerénységgel egyszerűen csak "King of beers"-nek nevezett Budweiser... (a Rolling Rockról nem is beszélve, amit eleve nem is vettünk a vacsira).
A másik az, hogy a mértékegységek minden szinten és jelentősen különböznek a nálunk használttól. És nem az SI-re gondolok, hanem pl. arra, hogy mit értünk "egy adag" alatt. A receptekhez ezért mindenképp szeretném hozzátenni, hogy egy amerikai adag kb. 2-2.5 jóétvágyú európai adagnak felel meg. Pl. a recept szerinti baseball nagyságú húsgolyóból péklapátnyi, 2-3 cm vastag patty (húspogácsa) sül - irdatlan falat. A magam részéről a pingpong- és teniszlabda közti méretet ajánlanám: abból is még bőven tartalmas, szaftos, vastag husit lehet lapítani.
A recepteket innen tölthetitek le (ahogy a skót vacsinál is: angolul). És éljen-éljen: a következő vacsin Vercsiék a madagaszkári konyha meglepetéseibe avatnak majd be minket (majom, gekko, denevér, kaméleon).